Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΡΟΣ Α΄


Με τον όρο γεωπαθογόνες ακτινοβολίες ή πιο σύντομα γεωπάθεια, νοούμε όλες εκείνες τις φυσικές ακτινοβολίες, προερχόμενες από την συνεχή, αέναη κίνηση (σχήμα 1) του μάγματος (κράματα λιωμένων  (1) μετάλλων) το οποίο υπάρχει στο κέντρο της γης (12) και συμπεριφέρεται σαν μία τεράστια μηχανή παραγωγής ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (*). Η κίνηση αυτή του μάγματος στον πυρήνα του πλανήτη δημιουργεί συνεχή ακτινοβολία (6,7,8,9,10 και 11) από το κέντρο (1) προς την επιφάνεια (12) της γης.  Ας το φαντασθούμε σαν ένα ήλιο (1) που υπάρχει στο κέντρο της γης με τις ακτίνες ενέργειάς του (6,7,8,9,10 και 11) να κατευθύνονται συνεχώς σφαιρικά σε όλη την εξώτερη σφαίρα (12) του πλανήτη (επιφάνεια). Aν θέλαμε να αναπαραστήσουμε σε μία εικόνα τις γεωπαθογόνες ακτινοβολίες (6) και το μαγνητικό πεδίο (15) της γης, θα ήταν κάπως έτσι (εικόνα Α). Στη  (εικόνα Β) παριστάται το μαγνητικό πεδίο της γης σαν τεράστιος μαγνήτης (δεν ισχύει φυσικά κάτι τέτοιο) από τον οποίο εκσπώνται οι μαγνητικές γραμμές του. Πάνω σε αυτές τις γραμμές προσπίπτει κοσμική ακτινοβολία και άλλα ενεργειακά σωματίδια  κάθετα (Α) ,  είτε υπό γωνία (Γ) είτε           διέρχονται παράλληλα (Β).                                                                                          Σε αυτές τις περιπτώσεις ανήκουν και οι πανέμορφες ακτινοβολίες , γνωστές με την Ελληνική ονομασία 'Βόρειο Σέλλας' (παρακάτω 2 εικόνες).

Από την αρχαιότητα, ιδιαίτερα στην αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο, την Κίνα και αλλαχού, εγνώριζαν για τις γεωπαθογόνες ακτινοβολίες και τις δυσμενείς τους επιδράσεις στην υγεία των ανθρώπων , των ζώων και των φυτών. Η τέχνη του Ασκληπιού περιλάμβανε πολλές τέτοιες γνώσεις, οι οποίες διδάσκονταν στα Ασκληπιεία.  Αυτό συμπεραίνεται και από τις θέσεις που έκτιζαν τόσο τις πόλεις όσο και τα διάφορα ιερά τους.  Ειδικά στα ιερά και τους τόπους λατρείας, υπήρχε και συγκεκριμένος προσανατολισμός.
Οι φυσικές αυτές ακτίνες που έρχονται από το κέντρο της γης, παρουσιάζουν εξαιρετικά μικρή συχνότητα (6-8 Ηz) και τεράστιο μήκος κύματος ( 90.000 - 100.000 μέτρα περίπου). Ανεβαίνοντας προς την επιφάνεια του πλανήτη συναντούν διάφορα μέταλλα και αμέταλλα (Α ,στερητικό = ΟΧΙ + 'με τα άλλα'.  δηλαδή αυτή η κατάσταση ύλης δεν είναι ίδια ή συμπεριφέρεται διαφορετικά από τα 'ΑΛΛΑ'. Τα 'άλλα' είναι τα 'ΜΕΤΑΛΛΑ' , δηλαδή 'με τα άλλα'.) στοιχεία.  Αναλόγως του τι στοιχείο ή κατάσταση (πχ κενό, νερό ,άλλα μείγματα, μέταλλα και αμέταλλα στοιχεία και μάζες κλπ ) θα συναντήσουν (και μέσα από το οποίο θα διέλθουν) θα υποστούν διαθλάσεις (είναι γνωστό πχ ότι οι κρύσταλλοι διαθλούν τις ακτινοβολίες ) είτε εξασθένηση (11) , είτε ενίσχυση ( 7,8,9,10) , είτε μη αλλαγή της έντασής τους. Γνωρίζουμε σήμερα ότι το νερό (5) λειτουργεί σαν ενισχυτής αυτών των ακτινοβολιών.  Μια από τις ισχυρότερες γεωπαθογόνες ακτινοβολίες (θα αναφερόμαστε στον όρο πλέον με τη συντομογραφία ΓΑ) , είναι αυτές του τύπου ' black stream ' (υπόγεια ρέοντα ύδατα που διέρχονται μέσα από ανθρακούχα (4) πετρώματα). Κάποια υπόγεια υλικά (2) εξασθενούν (11) τις ΓΑ διότι τις αναγκάζουν σε διάθλαση. Αν το νερό είναι κινούμενο (5) και μάλιστα διέρχεται από ανθρακούχα πετρώματα (4), τότε οι ΓΑ ενισχύονται (8) περισσότερο και γίνονται πολύ επικίνδυνες για ανθρώπους, πανίδα και χλωρίδα.   Η ενίσχυσή τους μπορεί να είναι προοδευτική , όπως ενδεικτικά φαίνεται στο σχήμα 1, όταν μία τέτοια ακτινοβολία (10) διέρχεται προοδευτικά κατά την κίνησή της από το κέντρο (1) προς την επιφάνεια (12) του πλανήτη (20) από τρία διαφορετικά υλικά , μέταλλα (3) , άνθρακα (4) και  νερό (5), καταλήγοντας εστιασμένη σε κάποιο ανύποπτο συνάνθρωπό (13)  μας ή εμάς τους ίδιους. Χειρότερη είναι η περίπτωση κατά την οποία μία τέτοια ΓΑ διαπερνά οδόστρωμα και διασταυρώνεται με κινούμενο όχημα (14). Οι ακτινοβολίες αυτές επηρεάζουν σοβαρά - για πολύ μικρό χρόνο, αλλά δυστυχώς αρκετό ώστε να αποβεί μοιραία αυτή η επιρροή - τα λεγόμενα 'εγκεφαλικά κύματα ' (εμείς προτιμάμε τον όρο 'νοητικά κύματα') του οδηγού του οχήματος, ο οποίος είναι δυνατόν - στιγμιαία - να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, με πολύ πιθανό αποτέλεσμα να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.  Αυτή η θεωρεία, επεξηγεί πολλά 'ανεξιχνίαστα' τροχαία ατυχήματα που συμβαίνουν καθημερινά στον πλανήτη. Υπάρχουν πολλά τέτοια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ σημεία στη γη.  Επί παραδείγματι σε κάποιο δρόμο πλησίον της Πάφου στην Κύπρο συμβαίνουν μέχρι και 3 σοβαρά τροχαία ατυχήματα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. Το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει μάλιστα θέμα από την Κυπριακή τηλεόραση.
Φυσικά οι ακτινοβολίες αυτές δεν διαδίδονται απόλυτα ευθύγραμμα. Στο σχήμα , αυτό γίνεται για λόγους μιας πρώτης κατανόησης του φαινομένου.  Στην περίπτωση πλεγμάτων , (πχ 400 μέτρων) το πλάτος τους φθάνει τα 400 μέτρα και πάλλονται σε πλάτος 12 μέτρων... δηλαδή συνολικά 424 μέτρα και πάλι δεν μένουν στο ίδιο μέρος αλλά μετακινούνται , άγνωστο πως και γιατί. Κάποιες λεπτομέρειες αναφέρονται παρακάτω.  Υπόψη ότι έχουν παρατηρηθεί να εκπέμπονται οι ΓΑ , μέχρι και 270 μέτρα (17) πάνω από την επιφάνεια του εδάφους (12).
Οι ΓΑ παρακωλύουν τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος ή  του ανθρώπινου οργανισμού, προκαλώντας μακροπρόθεσμα εκδήλωση σοβαρών παθήσεων. Η καταστροφικότητα των ΓΑ  ενισχύεται τις νυκτερινές ώρες (αυξάνονται μέχρι και 70% - ΝΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ), οι δε τυχόν  διατιμήσεις πλειόνων της μίας ή πολλών τέτοιων ακτινοβολιών είναι μακροπρόθεσμα πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ανθρώπινη υγεία.  Αν τώρα συμβεί να ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΟΥΝ δύο ή περισσότερες τέτοιες κατηγορίες ακτινοβολιών, τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα...  Τότε μιλάμε για ενεργειακούς , γεωπαθογόνους ΚΟΜΒΟΥΣ  ή ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ ΠΛΕΓΜΑΤΑ  (δέστε παρακάτω).
Εν κατακλείδι, με τον γενικό όρο ΓΕΩΠΑΘΕΙΑ νοούνται όλες εκείνες οι ΦΥΣΙΚΕΣ (προερχόμενες από τα έγκατα της γης) επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου, των ζώων και των φυτών , ακτινοβολίες ή διασταυρούμενες ακτινοβολίες (κόμβοι). Όταν ένας γεωπαθογόνος χώρος ελεγχθεί και εκπονηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός από το επιστημονικό προσωπικό μας,  τότε η θετική αλλαγή θα γίνει εμφανής. Πχ εάν τα παιδιά επηρεάζονται θετικά, μπορούν να έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο και να είναι λιγότερο οξύθυμα, πράγμα που επηρεάζει ολόκληρη την ατμόσφαιρα στο σπίτι. Ο ύπνος πάνω σε πεδία και γεωπαθογόνους κόμβους μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την υγεία. Η επίδραση της γεωπάθειας στα παιδιά έχει αρνητικές επιπτώσεις , όπως : βρέξιμο των κρεβατιών, εφιάλτες, υπνοβασία, άρνηση να πάνε στο κρεβάτι, σκοτεινούς κύκλους κάτω από τα μάτια τους, οξυθυμία, υπερδραστηριότητα και πολλά άλλα. Ο ύπνος πάνω από τις υπόγειες φλέβες ύδατος, όπου αναπτύσσονται γεωπαθογόνοι κόμβοι, προκαλεί συχνά  δερματοπάθειες (κνησμοί του δέρματος κλπ). Η παρατεταμένη έκθεση σε γεωπάθειες προκαλεί βλάβες στο DNA των κυττάρων και ιδιαίτερα των εγκεφαλικών. Φαίνεται επίσης ότι οι βλάβες που προκαλούνται στα εγκεφαλικά κύτταρα από έκθεση στα γεωπαθογόνα πεδία, έστω και για μικρά χρονικά διαστήματα, συσσωρεύονται και έχουν διαχρονικά αθροιστικό αποτέλεσμα. Έρευνα από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον που υπέβαλε πειραματόζωα σε μαγνητικά πεδία χαμηλής έντασης των 60  hertz για 24 και 48 ώρες, έδειξε βλάβες στο DNA των πειραματόζωων . Αύξανε την απόπτωση (μηχανισμός με τον οποίο ένα κύτταρο αυτοκαταστρέφεται διότι το ίδιο δεν μπορεί να επιδιορθώσει τις βλάβες που έχει υποστεί των εγκεφαλικών κυττάρων). Η παραπάνω επίδραση απεδείχθη ότι είναι συσσωρευτική και αθροιστική. Ο άνθρωπος, είναι ένας οργανισμός εξαιρετικά ευαίσθητος στα μαγνητικά πεδία, στο στατικό ηλεκτρισμό και στις κοσμικές ακτινοβολίες,  αντιδρά στις ακτινοβολίες, καθοδηγώντας με τον τρόπο αυτό, όλες του τις ζωτικές του λειτουργίες.                                                                                                                               ΠΗΓΗ:ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΕΩΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου